fysiotherapie

Individueel preventief voet- en schoenadvies

Onze voeten staan aan de basis van ons lichaam, ze zijn de basis om te bewegen. Pijn aan onze voeten beperkt ons direct in ons bewegen, maar ook rug-, knie- of zelfs schouderklachten zijn dikwijls te herleiden tot onze basis, tot onze voeten. David Evers, registerpodoloog maakt individuele zooltjes. Deze zolen verhelpen en voorkomen fysieke klachten. Klachten die ontstaan door een verkeerde lichaamshouding (een onjuiste stand van voet of been of verschil in lengte van de benen), maar ook als gevolg van een ongeluk of een operatie. Aangeboren afwijkingen in de houding of een slechte werkhouding kunnen eveneens leiden tot fysieke problemen. Bij sporters kan een onjuiste lichaamshouding zelfs tot ernstige klachten en blessures leiden.

Onze registerpodoloog onderzoekt of de klachten verband houden met de stand van de voeten of uw manier van lopen. Een digitale voetscan laat van elke voet zien hoe de voetdrukbelasting is en welk voettype u heeft. Tevens bekijkt hij indien nodig met behulp van een video-analyse uw looppatroon.

Het is raadzaam uw (sport-)schoenen met evt. oude zolen mee te nemen tijdens het consult. Het slijtagepatroon geeft ons belangrijke informatie die bijdragen aan de juiste diagnose. Wij geven u graag advies bij het maken van de juiste schoenkeus.

Bij veel blessures aan de onderste extremiteiten kunnen een paar zolen in combinatie met het fysiotherapeutische behandelen, het herstel gunstig beinvloeden.